SN Blok

Rasklopni Blok Srednjeg Napona

Rasklopni blok srednjeg napona

Postrojenja srednjeg napona se sklapaju od ćelija za unutrašnju montažu izrađenih od hladnovaljanih limova

zastićenih plastifikacijom debljine 1,5 i 2 mm.

Sastav bloka zavisi od potreba korisnika i može sadržati vodne, trafo, spojne i merne ćelije.

 

 

 

 

SN Blok

Rasklopni Blok Srednjeg Napona

Za izradu blokova koristimo vazduhom izolovane rastavne sklopke srednjeg napona proizvođača EMO iz Ohrida ili TSN iz Maribora, mada možemo postrojenje prilagoditi i sklopkama drugih proizvođaca.

Tehnički podaci tipskog bloka :

Naznačeni napon
Un
10kV
Naznačeni napon izolacije
Un
12kV
Naznačena struja
In
400A
Naznačena struja kratkog spoja
Ith
14.5kA
Naznačena udarna struja kratkog spoja
Iud
36kA
Naznačena snaga tropolnog kratkog spoja
Pk
250MVA
Stepen mehaničke zaštite
 
IP20
Postrojenje-Leoni2-250

Postrojenje

Jednopolna šema:

Jednopolna šema

Razvodne ploce 0,42 kV

Razvodni blok 0,4kV sastoji se od dovodnog i razvodnog polja ili kombinacije istih ako je slučaj paralelnog rada transformatora.U sastav polja mogu se dodati polje kompenzacije , javne rasvete ili agregatsko polje. Izrađuju se od hladnovaljanog lima zastićenog plastifikacijom i za unutrašnju montažu.

 Preko dovodnog polja ostvaruje se veza NN bloka sa energetskim transformatorom i moze se ugraditi ili prekidac ili rastavljac stim da se obavezno mere naponi i struje u sve tri faze.

Razvodno polje distribuira el. energiju prema potrosacima i tipsko polje sadrzi osam izvoda od 400 A i izvodi mogu biti samo sa osiguracima, osigurackim letvama, sa osiguracima i rastavljacima,samo sa kompakt prekidacima odnosno prema specificnim zahtevima korisnika.

 

Tehnički podaci tipskog polja 0,4 kV (1x630kVA) :

Naznačeni napon
Un
0.4kV
Naznačeni napon izolacije
Un
1kV
Naznačena struja
In
1000A
Naznačena struja kratkog spoja
Ith
22kA
Naznačena udarna struja kratkog spoja
Iud
37kA
Stepen mehaničke zaštite
 
IP20

Jednopolna šema:

 Jednopolna-šema

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Metalni razvodni ormani

Metalni razvodni ormani se izradjuju od hladnovaljanog lima debljine od 1 do 1,5 mm u zavisnosti od dimenzija ormana (do dimenzija 600x 600 mm  1mm a za ostale dimenzije do 800×1200 lim debljine 1,5 mm ).

Svi ormani su zasticeni plastifikacijom strukturnim poliesterskim prahom u  RAL 7032 i izradjuju se u stepenu zastite IP 55, IP65 i IP66. Uz ormane se isporucuje i pribor za montazu na zid pomocu kojeg se bez dodatnih busenja tela ormana isti montira i na taj nacin obezbedjuje deklarisan stepen zastite.

Na vratima ormana sa unutrasnje strane po vertikali su zavarena dva profila koja ne samo da ojacavaju vrata vec sluze i za  montazu opreme.Montazna ploča je izradjena od pocinkovanog lima debljine 2mm.

Posebno povoljno mozemo isporuciti kompletan orman sa opremom i ozicen i to po dokumentaciji koju daje kupac ili po sopstvenom resenju.

Takodje proizvodimo i ostale tipove metalnih ormana ( slobodnostojece, ormane za STS  kutije za izjednacenje potencijala i sl.)